Home » Persoonlijke Verhalen

Persoonlijke verhalen

 

Fleur, 19 jaar:

"B-YOUnity geeft mij altijd veel positiviteit. Voor mij was het altijd heel zwart/ wit: Of ik kon kiezen voor mijn geaardheid óf voor God. Ik koos voor mijn geaardheid en liet God links liggen. Toen ik bij Mozaïek0318 (kerk) kwam, koos ik volledig voor God. Via Mozaïek kwam ik bij Shannah's groep terecht en leerde ik dat het er allebei mocht zijn. Ook vormde ik steeds meer mijn eigen mening m.b.t. dit onderwerp en dit gun ik veel andere mensen ook. B-YOUnity is voor mij een veilige plek en hoe mooi zou het zijn om in God's huis ook zo'n veilige plek te hebben. Ik merk zelf dat ik in mijn jeugdgroep van de kerk niet zo snel zou beginnen over mijn geaardheid. Er is dan toch een enorme drempel waar ik overheen moet. En in een aparte groep voor LHBT-ers zou dat niet zijn. Ook hoor ik van veel LHBT-ers in mijn omgeving dat ze kerk gedag hebben gezegd en ik zou graag zien dat ze een plek kunnen hebben waar ze God's liefde mogen kennen en het niet zo zwart/wit is".

 

Note: Fleur heeft intussen ook in haar Jeugdgroep open durven zijn over haar geaardheid waar heel goed op is gereageerd.

 

 

Annemarie, 24 jaar:

"B-YOUnity is een warme deken die voelt als één grote familie, waar ik mezelf kan zijn en niet bang hoef te zijn voor veroordeling. Ook hoef ik mezelf niet te verantwoorden voor wie ik ben. Zonder B-YOUnity zou ik de steun missen, de gezelligheid, openheid, warmte en de gelegenheid om als (les)bi mezelf te zijn. B-YOUnity is als een warme kamer na een koude winterdag".

 

 

Ansar:

"Wat ik vind van B-YOUnity:

Het is een gezellige, leuke groep waar veel besproken kan worden. Ik heb een aantal keer meegemaakt dat alles eigenlijk ook heel makkelijk bespreekbaar is. Het onderwerp maakt niet uit, het is heel normaal en dat is fijn.

En eigenlijk is het hier veel meer dan alleen jezelf kunnen zijn. Was dit er maar veel eerder!

Lekker jezelf kunnen zijn en je thuis voelen is belangrijk. We hebben ook veel lol en gesprekken die eigenlijk nergens over gaan. Heerlijk! Maar ook is er voldoende ruimte voor een goed of serieus gesprek. Dus ja, mijn ervaringen daar zijn goed!"

 

 

Kristen, 18 jaar:

Zaterdag 2 maart ben ik voor het eerst naar een B-YOUnity geweest. Ik vond het bijzonder dat ik voor het eerst in mijn leven echt mezelf kon zijn. Toen ik 16 was kwam ik voor mijn familie en vrienden uit de kast. Ik was enorm onzeker over mijn geaardheid. Heb het na twee jaar wel meer een plekje gegeven. Bij B-YOUnity voelde ik me ook echt thuis en het is zo fijn dat ik mensen heb ontmoet die een beetje hetzelfde zijn als ik.. Het is echt een lichtpunt in mijn leven. Ik ben christelijk en in mijn kerk (de Goede Herder Ede) word mijn geaardheid ook wel geaccepteerd.  Ik ben van plan vaker te komen bij B-YOUnity en ik hoop dat de mensen die hier komen ook echt zichzelf kunnen zijn. Ieder is mooi zoals die is. Voor mezelf hoop ik dat hier mooie vriendschappen uitkomen. En wie weet een leuke relatie eraan over houd. ☺