Home » Wie zijn wij ?

 

B-YOUnity Veenendaal is bedoeld voor gelovige en niet gelovige homoseksuele mensen; LHBT+.

Het Kernteam van 'B-YOUnity Veenendaal' bestaat uit Shannah en Lindsey. De Facebookgroep ging in februari 2017 in de lucht en zo werd B-YOUnity een feit :) Inmiddels zijn we uitgebreid met een Facebookpagina, vernieuwde Website en een gezellige What's App groep. Daarnaast organiseren we 1x per maand een gezellige avond! Zie hiervoor de Activiteiten agenda.

Even voorstellen!

Shannah: Oprichtster B-YOUnity Veenendaal

Hoi, mijn naam is Shannah!

In 2011 besloot ik eerlijk te zijn over hetgeen waar ik al 20 jaar mijn mond over had gehouden; ik kwam 'uit de kast' als zijnde biseksueel, hoewel de aantrekkingskracht naar vrouwen toe veel groter is.

Nadat ik een brief geschreven had aan familie en vrienden, vrienden verloor, maar ook hartverwarmende reacties heb ontvangen, groeide bij mij het verlangen er te willen zijn voor (jonge) mensen die zich alleen kunnen voelen met hun andere geaardheid, al dan niet binnen het geloof. Ik hoop in ieder geval dat anderen er dan misschien niet zolang alleen mee hoeven rond te lopen zoals ik heb gedaan!

Daarom organiseer ik diverse activiteiten en probeer zoveel mogelijk in te spelen op waar de behoeftes liggen. Daarnaast mag ik me ook bezig houden met het onderwerp LHBT en diversiteit binnen de Adviesraad voor Diversiteit van de Gemeente Veenendaal. Een welkome aanvulling en erg leuk om te doen!  

 

Lindsey: Kernteam

Ik ben Lindsey, 31 jaar, uit Veenendaal.
Daar woon ik mijn hele leven al.

Ik ben sinds een paar jaar uit de kast gekomen als transgender en sinds mei 2017 weet iedereen het.

Ik zit sinds 1 maart 2018 aan de hormonen en dat gaat met ups en downs, haha. Vrouw zijn is niet alles, haha. Ik merk de leuke effecten en de minder leuke effecten, maar het is het allemaal waard😍

In mijn dagelijks leven werk ik als accountant op een accountantskantoor en ik studeer nog voor Register Belastingadviseur. Daarnaast ga ik graag leuke dingen doen met vriendinnen, shoppen, uitgaan en films en series kijken.

Qua acceptatie is alles perfect verlopen. Mijn ouders, broertje, familie, vriendinnen en collega's hebben er totaal geen problemen mee. Het was alleen wel even wennen, haha.

In Veenendaal zelf wordt het ook goed opgepakt. Ik ga gewoon mijn boodschappen doen en de kroegen in enzo. Gelukkig nooit te maken gehad met fysiek of verbaal geweld.

Ik vind B-YOUnity Veenendaal een goed en mooi initiatief. Daarom wil ik graag een positieve bijdrage leveren aan de acceptatie en veiligheid van LHBT'ers. Het mooiste wie je kan zijn, is jezelf!!

Rating: 4 sterren
1 stem