Home » Wij zijn wij?

 

 

 

 

 

 

 

B-YOUnity is bedoeld voor gelovige en niet gelovige homoseksuele mensen; LHBT+.

 

In februari 2017 ging er een Facebook groep in de lucht en zo werd B-YOUnity geboren :) Inmiddels zijn we uitgebreid met een Facebookpagina, vernieuwde Website en een gezellige What's App groep. Daarnaast organiseren we regelmatig een gezellige avond! Zie hiervoor de Activiteiten agenda.

 

Even voorstellen

Shannah & Karin: Begeleiders B-YOUnity

Links Karin, rechts Shannah

Foto door Renée Egbring

Hoi, mijn naam is Shannah!

In 2011 besloot ik eerlijk te zijn over hetgeen waar ik al 20 jaar mijn mond over had gehouden; ik kwam 'uit de kast' als zijnde biseksueel. Uiteindelijk merkte ik dat ik me (lichamelijk) veel meer aangetrokken voelde tot vrouwen en geen man 'mistte' in mijn leven. Daarom beschouw ik mezelf inmiddels als lesbiënne. Nadat ik een brief geschreven had aan familie en vrienden, vrienden verloor, maar ook hartverwarmende reacties heb ontvangen, groeide bij mij het verlangen er te willen zijn voor mensen (die zich alleen kunnen voelen met hun) met een andere geaardheid, al dan niet binnen het geloof. Ik hoop in ieder geval dat anderen er dan misschien niet zolang alleen mee hoeven rond te lopen zoals ik dat heb gedaan.

 

Daarom heb ik B-YOUnity opgericht en organiseer ik diverse activiteiten hiervoor en gezellige Chillavonden. Ik probeer zoveel mogelijk in te spelen op waar de behoeftes liggen.

 

Daarnaast heb ik met veel plezier deelgenomen aan de LHBT werkgroep 'Fierce' voor het organiseren van LHBT feesten in Ede en mocht ik me bezig houden met o.a. het onderwerp 'LHBT' binnen de Adviesraad voor Diversiteit van de Gemeente Veenendaal.

 

Inmiddels ben ik samen met Karin en leiden we nu samen met veel plezier B-YOUnity!

Renée

Renée: Fotografe

Ik ben Renée, 49 jaar en sinds een jaar of 20 woonachtig in Veenendaal

Ik ben sinds 2016 uit de kast als transvrouw naar mijn familie en vrienden.  Het was iets waar ik mijn hele leven al mee worstelde, mijn gevoel van vrouw zijn, anders zijn.

Na een paar intensieve jaren ben ik nu sinds maart 2019 aan de hormonen . Tot nu toe gaat het redelijk goed gelukkig.

Het voelt erg goed dat ik mezelf nu geestelijk en lichamelijk steeds meer  vrouw voel. De acceptatie binnen mijn familie, vriendenkring  en werk is goed gegaan. Ik krijg van hen veel steun en probeer zo veel mogelijk mijn normale leven te leiden,waaronder het bezig zijn met fotografie en muziek maken. Ik heb  gelukkig nog geen rare dingen meegemaakt.

 Het voelt voor mij goed om een bijdrage te leveren aan B-YOUnity,  een veilige omgeving waar mensen kunnen en mogen zijn wie ze willen zijn en elkaar tot steun kunnen zijn.