Home » Wij zijn wij? Het Kernteam :)

 

 

 

 

 

 

 

B-YOUnity Veenendaal is bedoeld voor gelovige en niet gelovige homoseksuele mensen; LHBT+.

 

Het Kernteam van 'B-YOUnity Veenendaal' bestaat uit Shannah, Lindsey, Dani, Renée en Richeira. De Facebookgroep ging in februari 2017 in de lucht en zo werd B-YOUnity een feit :) Inmiddels zijn we uitgebreid met een Facebookpagina, vernieuwde Website en een gezellige What's App groep. Daarnaast organiseren we 1x per maand een gezellige avond! Zie hiervoor de Activiteiten agenda.

 

Even voorstellen

Shannah: Oprichtster B-YOUnity Veenendaal

Foto door Renée Egbring

Hoi, mijn naam is Shannah!

In 2011 besloot ik eerlijk te zijn over hetgeen waar ik al 20 jaar mijn mond over had gehouden; ik kwam 'uit de kast' als zijnde biseksueel. Uiteindelijk merkte ik dat ik me (lichamelijk) veel meer aangetrokken voelde tot vrouwen en geen man 'mistte' in mijn leven. Daarom beschouw ik mezelf inmiddels als lesbiënne.

Nadat ik een brief geschreven had aan familie en vrienden, vrienden verloor, maar ook hartverwarmende reacties heb ontvangen, groeide bij mij het verlangen er te willen zijn voor mensen (die zich alleen kunnen voelen met hun) met een andere geaardheid, al dan niet binnen het geloof. Ik hoop in ieder geval dat anderen er dan misschien niet zolang alleen mee hoeven rond te lopen zoals ik dat heb gedaan.

 

Daarom heb ik B-YOUnity Veenendaal opgericht en organiseer ik diverse activiteiten hiervoor, waaronder de maandelijkse B-YOUnity Chillavonden. Ik probeer zoveel mogelijk in te spelen op waar de behoeftes liggen.

 

Daarnaast maak ik onderdeel uit van de LHBT werkgroep 'Fierce' voor het organiseren van LHBT feesten in Ede en  mag ik me ook bezig houden met o.a. het onderwerp 'LHBT' binnen de Adviesraad voor Diversiteit van de Gemeente Veenendaal. Ook doe ik nog Vrijwilligerswerk voor Veens Welzijn, waar ik me bezig houd met de Verhuur van ruimtes in diverse Wijkcentra in Veenendaal.

Allemaal erg leuk om te doen!

Lindsey: Lid Kernteam/ Boekhouder

Ik ben Lindsey, 31 jaar, uit Veenendaal.
Daar woon ik mijn hele leven al.

Ik ben sinds een paar jaar uit de kast gekomen als transgender en sinds mei 2017 weet iedereen het.

Ik zit sinds 1 maart 2018 aan de hormonen en dat gaat met ups en downs, haha. Vrouw zijn is niet alles, haha. Ik merk de leuke effecten en de minder leuke effecten, maar het is het allemaal waard😍

In mijn dagelijks leven werk ik als accountant op een accountantskantoor en ik studeer nog voor Register Belastingadviseur. Daarnaast ga ik graag leuke dingen doen met vriendinnen, shoppen, uitgaan en films en series kijken.

Qua acceptatie is alles perfect verlopen. Mijn ouders, broertje, familie, vriendinnen en collega's hebben er totaal geen problemen mee. Het was alleen wel even wennen, haha.

In Veenendaal zelf wordt het ook goed opgepakt. Ik ga gewoon mijn boodschappen doen en de kroegen in enzo. Gelukkig nooit te maken gehad met fysiek of verbaal geweld.

Ik vind B-YOUnity Veenendaal een goed en mooi initiatief. Daarom wil ik graag een positieve bijdrage leveren aan de acceptatie en veiligheid van LHBT'ers. Het mooiste wie je kan zijn, is jezelf!!

 

Renée: Lid Kernteam / Plaatsen van leuk LHBT nieuws

Ik ben Renée, 49 jaar en sinds een jaar of 20 woonachtig in Veenendaal

Ik ben sinds 2016 uit de kast als transvrouw naar mijn familie en vrienden.  Het was iets waar ik mijn hele leven al mee worstelde, mijn gevoel van vrouw zijn, anders zijn.

Na een paar intensieve jaren ben ik nu sinds maart 2019 aan de hormonen . Tot nu toe gaat het redelijk goed gelukkig.

Het voelt erg goed dat ik mezelf nu geestelijk en lichamelijk steeds meer  vrouw voel. De acceptatie binnen mijn familie, vriendenkring  en werk is goed gegaan. Ik krijg van hen veel steun en probeer zo veel mogelijk mijn normale leven te leiden,waaronder het bezig zijn met fotografie en muziek maken. Ik heb  gelukkig nog geen rare dingen meegemaakt.

 Het voelt voor mij goed om een bijdrage te leveren aan B-YOUnity,  een veilige omgeving waar mensen kunnen en mogen zijn wie ze willen zijn en elkaar tot steun kunnen zijn.


Dani: Lid Kernteam / Designer B-YOUnity

Mijn naam is Dani Zwiep, ik ben 34 jaar en ik woon in Meppel.

Oorspronkelijk kom ik uit Hoogeveen, maar ik ben van plan om op korte termijn naar Veenendaal te verhuizen.

 

Ik ben sinds 2016 uit de kast gekomen als transgender en ik ben toen gelijk met mijn transitie gestart.

Sinds die tijd is alles gigantisch snel gegaan. Ik ben op 27 september 2017 gestart met de hormonen en in 3 jaar tijd ben ik zowel lichamelijk als geestelijk een compleet ander persoon geworden. Dit ging met hoogte- en dieptepunten, maar uiteindelijk ben ik heel gelukkig met de persoon die vandaag de dag ben.

 

Helaas is de acceptatie erg slecht in mijn omgeving. Mijn ouders en een paar vriendinnen hebben het heel erg goed opgepakt, maar verder ben ik iedereen verloren. Gelukkig heb ik wel weer hele fijne mensen mogen verwelkomen in mijn leven. In Meppel is het ook maatschappelijk gezien erg slecht gesteld. Veel pesterijen, scheldpartijen en het is een aantal keer tot fysiek geweld gekomen.

 

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik meer wil betekenen voor de LHBT+ gemeenschap. Namelijk, de ervaringen die ik heb gehad gun ik een ander niet toe. De kans om een bijdrage te kunnen leveren heb ik gekregen bij B-YOUnity Veenendaal. Dit doe ik met heel veel plezier.

Richeira: Lid Kernteam

Mijn  naam is Richeira, ik ben 27 jaar, woonachting in Ede.

Sinds 2013 ben ik uit de kast gekomen naar mijn familie en vrienden. Dit was wel een proces en een pittige periode. Ik ben van Antilliaanse afkomst en onze gemeenschap  wordt daar niet echt over gesproken.  Bij mannen wordt er eigenlijk niet over gesproken, vrouwen doen daar niet zo moeilijk over, wordt vaak door de vingers gezien.

Ik ben blij dat ik het eruit gegooid heb, maar ik kan nog niet volledig opgelucht zijn. Het blijft een lastig onderwerp in de Antilliaanse gemeenschap.

Ik ben pas op latere leeftijd gaan beseffen, dat ik op vrouwen val. 

Sinds ik bij B-YOUnity ben, voel ik de vrijheid om te zijn wie ik ben en hoef mezelf niet te verbergen. Ik kan leuk vinden wie ik leuk vind zonder dat iemand mij daarop veroordeeld. Dat is een fijn gevoel!


Rating: 4.6666666666667 sterren
3 stemmen